Ta jägarexamen på pittoreska Knistad Herrgård

15 maj 2024 Karl Lindgren

editorial

För den som drömmer om att ge sig ut på jakt, uppleva naturen från ett nytt perspektiv och lära sig mer om viltvård är jägarexamen ett måste. På Knistad Herrgård kan du inte bara ta din jägarexamen, du får också en upplevelse utöver det vanliga med boende i lantlig idyll, god mat och framför allt, en utbildning som rankas mycket högt av tidigare kursdeltagare.

Intensivkurs i vacker miljö

På Knistad Herrgård erbjuds en intensivkurs där du inom loppet av några dagar kan gå från nybörjare till att vara redo att ta din jägarexamen. Enligt tidigare deltagare, som gett kursen i genomsnitt 4,8 av 5 möjliga i betyg, anses kursen vara en av de bästa i Sverige. Med över 200 examinerade jägare årligen, har Knistad upparbetat en gedigen erfarenhet av att leda sina elever till framgång.

Boendet erbjuder gästerna en autentisk herrgårdsmiljö, där frokostbuffé, lunch och trerättersmiddagar ingår i paketet. Maten som serveras är tillagad av skickliga kockar och baseras på lokala, närodlade råvaror. Det är en helhetsupplevelse där både kropp och sinne blir väl omhändertagna.

En robust utbildning

Kursen inkluderar en grundlig teorigenomgång där deltagarna får lära sig allt från viltvård, vapenhantering till jaktlagar och etik. Efter teoridelen väntar praktiska övningar, inklusive skjutträning på herrgårdens egen skjutbana, som praktiskt ligger endast 150 meter från boendet. Denna närhet till skjutbanan är unik och underlättar utbildningens flyt och logistik.

Under skjutträningen ges möjlighet att finslipa tekniker och få feedback från erfarna instruktörer. Det handlar om mer än bara att träffa rätt; säker vapenhantering och en respekt för jaktetik är centrala delar av kursen.

image

Kostnader och tillägg

Jägarexamenskursen hos Knistad Herrgård är prisatt till 11 995 kronor per person i dubbelrum. I detta pris ingår boende, måltider samt teori- och skjutövningar. Tillkommande kostnader inkluderar ammunition och en examinationsavgift till Naturvårdsverket på 1300 kronor. För dem som föredrar att bo ensamma finns även möjlighet att boka enkelrum mot en extra kostnad.

För att underlätta inlärningen kan kurslitteraturen ”Din väg till jägarexamen” från Bilda Förlag beställas via Knistad. Denna bok kostar 595 kronor och inkluderar porto. Dessutom, kommer boken med en ljudboksversion som gör det enklare att studera även när man är på språng.

Bokning och rekommendation

Att anmäla sig till en jägarexamenskurs bör göras i god tid då platserna snabbt blir uppbokade. Den omfattande utbildningen, den vackra miljön och de höga betygen från tidigare deltagare gör kursen på Knistad Herrgård till en eftertraktad upplevelse. Om du är intresserad av att säkra din plats och ta ett steg närmare naturen och jaktäventyr, rekommenderas ett besök på [knistad.se](https://knistad.se) för mer information och bokning.

Med sin välutformade kurs, vackra omgivningar och uppskattade matupplevelser är Knistad Herrgård platsen där jägarexamensdrömmar blir till verklighet. Oavsett om du är aspirerande jägare eller längtar efter att fördjupa din förståelse för naturen, är detta stället att börja din resa på.

Fler nyheter